Jan 06 2011

Trettondagen

av kl 11:32 i okategoriserade

Känner mig fortfarande upprörd efter äldste sonens telefonsamtal i går kväll.

A (svärdottern) hade blivit tvungen att köra i diket, när hon var på väg hem, efter att ha
hämtat barnen på dagis. I en 90-graderskurva fick hon möte med en yngling i en volvo 740.
Han lekte sig fram på vägen och sladdade hit o dit. För att inte frontalkrocka körde A i diket och
bilen blev hängande på underredet. Ynglingen stannade förstås inte!!! Två bilister försökte dra upp
bilen ur diket, men lyckades inte. Tack o lov fanns det en bondgård i närheten. Bonden tog ut sin
traktor och fick upp bilen.
Undrar hur länge det dröjer innan det händer något riktigt allvarligt, där de här ynglingarna är inblandade?

Jag är evigt tacksam att det slutade lyckligt!


Bilden är från förra året, men den kan väl få spegla min frostiga inställning till buskörning

Idag ska jag sjunga ut julen här i vår kyrka, men först får det bli en långpromenad med dogsen.
Hör och häpna……. det snöar :upponer:

Ha en fin trettondag go´vänner

kram

 

8 kommentarer

8 kommentarer to “Trettondagen”

 1. Gudrunon 06 Jan 2011 at 11:42

  Men fy så hemskt.
  En del borde inte få körkort förrän de är torra bakom öronen. Kan de inte tänka konsekvenser överhuvudtaget.
  Förstår din tacksamhet över att allt gick bra.
  Här snöar det så man knappt kan se ut. Konstigt eller hur? :)
  Ha en fin dag.
  Kram

 2. Anne-Lieon 06 Jan 2011 at 11:47

  Snöar här med, så här blir ingen hundpromenad. Har bjudit hit min mamma på middag istället.
  Tur att det gick bra för din svärdotter och deras barn.
  Kram Anne-Lie

 3. Pysselfarmoron 07 Jan 2011 at 12:14

  Jo idag har det snöat och snöat och snöat även i Tumba. Herregu’ verkar som vädergudarna har fått fnatt.

  Jiddrans grabb och busköra! När jag tog MC-kortet för tre år sedan så var trafikläraren stenhård mot de unga grabbarna som började ”leka”….djävla donatorer sa han. Om det visades ”tendenser” på uppkörningen också så kuggades de….ansvarsfull körning skulle uppvisas. Tror nog det var därför jag fick mitt MC-kort ;-)

  Tack för grattishälsningarna – ska bli spännande att följa Max i livet.

 4. sivon 07 Jan 2011 at 09:32

  Tur att allt gick bra!! Vi hade nog samma yngling framför oss härom kvällen. Sladdande och buskörande höll han på att ramma mittstolparna vid cykelövergången här i byn! tyvärr fick han stopp på bilen med minsta marginal….Det hade inte gjort nåt om en sån kvaddat sin egen bil!
  Hoppas på låååångpromenad idag med vovsen.

  Vi hörs.

 5. Eva i Falkenbergon 07 Jan 2011 at 12:33

  Ynglingar i bil är, det är empiriskt vederlagt, en risk på vägarna. Jag hade en efter mig häromdagen, bilens bakdel åkte än hit än dit och killen bakom ratten ansåg sig säkert ha koll på vad han gjorde…Här skiner solen från en klarblå himmel och det är plusgrader, det är bara att njuta. Två veckor kvar tills det kommer valpar, hur gör man för att hitta köpare, undrar jag. Har du några goda råd att förmedla?

 6. Birgittaon 07 Jan 2011 at 11:33

  Såna där snorvalpar tror att de äger världen och klarar vad som helst. Tur att allt gick bra. Gillar inte den där vita varan som trillar ner och det bara kommer mer och mer av den. I morron ska det snö igen, nu när vi fått vägen fint upplogad och har kontakt med yttervärlden igen.
  Du undrar var jag gör av allt jag väver. Det konstiga är att jag aldrig hinner väva något till mej själv. Jag brukar vara med på någon hantverksmässa ibland. Är alltid med på den i Brunskog för där är så mysigt. Och så är det rolgit att träffa andra hantverkare och slöjdare.
  Och så kan jag inte leva utan att hålla på med det textila i någon form.
  Hoppas du får en trevlig och mysig helg. :smile:
  Kram Birgitta

 7. Eva i Falkenbergon 08 Jan 2011 at 12:11

  Tack för svar, Majsan. Igår fick jag mail från sidor där man kan annonsera om hundar, valpar, så nu har jag i alla fall gjort det. Att jag ska få sitta med valpar har jag räknat med, men visst vore det bra om man fick leverera några av dom.

 8. Eva i Falkenbergon 08 Jan 2011 at 12:14

  Mina systrar säger detsamma, att de aldrig hittar något. Jag tror det gäller att ha ett slags ”trattkantarell-ögon”. Och så måste man gå ofta, det finns ju sällan fler av ett plagg som i vanliga butiker.

Trackback URI | Comments RSS

Lämna gärna ett avtryck