Dec 13 2010

Lucia

av kl 10:50 i stickat

Så fort jag sätter fingrarna på tangenterna så blir det tomt……….. orden bara försvinner.

I torsdags var jag och lyssnade på maken när han spelade med musikkåren i kyrkan i stan. Det är alltid lika stämningsfullt och fint. Fantastisk solist och i år bjöds vi på körsång som var utöver det vanliga. Nyanser, intonation…….ja, allt var kanon! Hade jag varit yngre hade jag övervägt att provsjunga för en sådan kör =)

Vädret skiftar från att ena dagen bjuda på regn o rusk och nästa dag neråt 10 minusgrader. Idag halkade S och jag runt med hundarna. Jag lyckades (som vanligt) att göra en praktvurpa. Inget brutet, men rygg o knä tar en del stryk.

I morgon blir det stickcafé. Jag har lite svårt att få ändan ur vagnen och ta mig dit de veckor S sover. Jag får väl fortsätta på min halsduk, som jag började sist vi var där. Jag har stickat färdigt flättröja nr 2, men har inte tagit någon bild ännu. Ikväll började jag att virka på halsduken, som jag beställde garn till från Torgstenen (http://kito.se/makito/?p=36). Ganska enformigt mönstrer………men jag tror att den blir ganska läcker när den blir klar. Hade egentligen tänkt att jag skulle sticka baskermössan först, men upptäckte att jag bara hade en sticka i nr 6. Hur i hela friden kan en sticka försvinna sådär?!

I morgon ska jag försöka ta mig i kragen och lägga in lite bilder också……. men idag får det blir ett bildlöst inlägg.

Ha det gott go´ vänner

4 kommentarer

4 kommentarer to “Lucia”

 1. Rosenvanteon 14 Dec 2010 at 08:02

  Hej
  Kul att du lade till dig som följare vid mig. Jag försökte två gånger att lägga in dig i min blogglista, men jag förstår inte varför det inte går, får prova i kväll igen.
  Det är alltid kul med likasinnade som bloggvänner.
  Ha det bra
  :wink:

 2. Eva i Falkenbergon 14 Dec 2010 at 08:51

  Att orden försvinner vid tangentbordet är ett allmänt fenomen. Hade jag varit yngre, skriver du. hade jag varit äldre hade jag sällat mig till en pensionärskör som övar på dagtid (jag är för trött på kvällarna). Praktvurpornas tid är inne! Så länge man inte gör sig illa kan man ju skratta åt det. Jag har drattat på ändan några gånger och visst är det snopet och lite genant. Så fort det försvinner stickor hos mig skäller jag på katterna eller hunden, men det är nästan aldrig deras fel utom mitt eget slarv. Jag gillar färgerna i halsduken. Håll ut! Och ha det!

 3. sivon 14 Dec 2010 at 09:09

  Vi kanske ska ta en tur till affären där de säljer broddar, efter stickcaféet? Så här i jultider har vi inte tid med några ben- eller armbrott!
  Syns

 4. Anne-Lieon 14 Dec 2010 at 07:44

  Hej!
  Du undrar vart stickan tagit vägen, det kanske är någon som använt den som blompinne!!! :grin:
  Ja, vädret skiftar och är omväxlande, i lördags hade ungd. här i huset snöbollskrig och nästa dag var det -15 grader, men regn har vi inte haft. I dag tog jag en rejäl promenad med hunden (4,5km) det var lite kallt om ansiktet annars var det skönt. Men man får akta sig i halkan.
  kram Anne-Lie

Trackback URI | Comments RSS

Lämna gärna ett avtryck